Fagfilm: "Den strukturerte samtalen i klasserommet"

I denne filmen ser vi et eksempel på en strukturert samtale, som er en filosofisk samtaleform. I filmen presenterer dosent em. Beate Børresen ved OsloMet, teoretiske perspektiv om hvordan man kan arbeide med strukturerte lærende samtaler i klasserommet.

Mens dere ser filmen: Legg særlig merke til beskrivelsene av lærerens rolle i samtalen og hvordan læreren strukturerer og organiserer samtalen i klasserommet.

NB: Det er laget to versjoner av samme film, en kortere versjon (ca. 11 min.) og en lengre versjon (ca. 14 min.). I den korte versjonen blir det presentert nærmest en oppskrift på den strukturerte samtalen, mens den lange versjonen av filmen viser mer av selve gjennomføringen i klasserommet. Velg hvilken av versjonene dere ønsker å se i fellesskap. 

Her kan du se den lengre versjonen av filmen.

 

 

Notater:

I Språkløyperpakken «Lesing, skriving og muntlighet i religion og etikk» som er publisert på videregående, er det laget en fagfilm som viser hvordan man kan gjennomføre en strukturert samtale som en gulvøvelse. Ta gjerne en kikk på denne: kort versjon og lang versjon.