Erna Osland er forfattar
AV Erna Osland er forfattar
06.12.2015

Skap forventning og engasjement rundt lesinga i barnehagen

"Bokstavsommaren" er ei samling tekstar som tar utgangspunkt i barnehagebarnas nysgjerrigheit for bokstavar. Sjå denne fine filmen om korleis ein kan skape forventning og engasjement til tekstane.

På glimrande vis skapar pedagogisk leiar Ingunn i Haugland Gardsbarnehage forventning og engasjement til tekstane i ”Bokstavsommaren”. Sjå korleis vi med enkle grep kan få barna engasjerte i fabulerande, skapande språkaktivitetar.

Trykk på biletet for å sjå filmen.

Teksten dei jobbar med i filmen er fra Bokstavsommaren, ei samling tekstar som Erna Osland har skreve på oppdrag frå Nynorsksenteret og Lesesenteret. Tekstane kan lesast som ei samanhengande forteljing, men det er òg mogleg å lese dei ulike bokstavforteljingane frittståande. Alle tekstane er illustrerte av Inger Lise Belsvik.

SPRÅKLØYPER-BLOGGEN

Velkommen til Språkløyper-bloggen! Dette er stedet hvor inviterte gjestebloggere deler forskning, inspirasjon, informasjon eller aktuelle spørsmål som er knyttet til Nasjonal strategi for lesing og skriving 2016-2019. Våre bloggere er politikere, forskere, pedagoger, forfattere og andre med kunnskap og meninger om språk, lesing, skriving og opplæring. Det er kommunikasjonsavdelingen ved Lesesenteret som driver bloggen, men gjestebloggerne står selv ansvarlig for innhold og faglige meninger i sine innlegg. God lesing!

SISTE ARTIKLER

24.11.2017