Banner med teksten AKTUELT
Språkløyper
AV Språkløyper
30.01.2018

Meld dere på Språkløyper, nordlendinger!

I år tilbyr Språkløyper oppstartsamling i Bodø og Alta for den nordligste landsdelen. Samlingene gir gratis innføring og inspirasjon til kompetanseutvikling i barnehage og skole. Påmeldingsfristen er 1. mars

Påmeldingene til Språkløypers oppstartsamling senere i vår strømmer på, og allerede har flere hundre ansatte i barnehager og skoler registrert seg som deltakere.

Oppstartsamlingene arrangeres i april i Norges største byer, fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Og foreløpig er det nordlendingene som har vært mest avventende før påmeldingsfristen - som er 1. mars.

Les også: Her kan du melde deg på Språkløypers oppstartsamling

God plass i Bodø og Alta

Begge de to utvalgte byene i Nord-Norge - Bodø og Alta -  har god plass. Både for ansatte som jobber i barnehage, barnetrinn, ungdomstrinn og videregående.

Fjorårets to samlinger i denne delen av landet hadde henholdsvis 127 (Bodø) og 107 (Tromsø) deltakere, så interessen er absolutt til stede.

I år er den nordligste samlingen altså lagt til Alta, noe som gjør reiseveien kortere for finnmarkingene.

Les også: Les invitasjonen til oppstartsamling og få mer info om Språkløyper

Gratis og kvalitetssikret

Oppstartsamlingen gir introduksjon og inspirasjon til hvordan skoler og barnehager kan bruke Språkløypers nettressurser til kompetanseutvikling på den enkelte arbeidsplass.

Både oppstartsamlingen og nettressursene i Språkløyper, på www.sprakloyper.uis.no, er gratis, og hver skole eller barnehage kan sende inntil tre representanter. Ønsker man å sende flere, må man ta kontakt med arrangøren på e-post.

Innholdet på oppstartsamlingen er forskningsbasert kunnskap, formidlet av de fremste fagpersonene på feltet.

Les også: Hva er egentlig Språkløyper?

Læring skjer i fellesskap

«Når lærere lærer, lærer elevene,» er ett av de viktige prinsippene som ligger bak Språkløyper. Prinsippet er langt fra tatt ut av luften, men er derimot en av de klare konklusjonene fra skoleforskning som er gjort.

For selv om de digitale ressursene i Språkløyper skal brukes av voksne – ansatte i barnehager og skoler – er meningen at læringsutviklingen skal gå videre til barna og ungdommene.

Både nordlendingene og «søringan» har altså tiden frem til 1. mars på å bestemme seg for om de vil være med på denne kompetanseutviklingen.

Les også: Nå kan din kommune bli språkkommune

Over hele landet

Her er dato og sted for oppstartsamling for Språkløyper i vår:

10. april: Stavanger

11. april: Kristiansand

12. april: Bergen

13. april: Trondheim

24. april: Alta

25. april: Bodø

26. og 27. april: Gardermoen

Samlingene foregår fra kl 10.00 til 15.00, og mer detaljert program blir publisert på et senere tidspunkt.