Banner med teksten AKTUELT
Leif Tore Sædberg
AV Leif Tore Sædberg
09.02.2017

Tid for å tenke på at Lisa snart skal gå til skolen

Mange søte små går som vanlig fra barnehage til skole til høsten, og nå begynner planleggingen for denne overgangen. Språkløypers nettressurser gir deg det du trenger å vite om temaet.

Sen vinter, eller tidlig vår, alt ettersom, er tiden da barnehagene for alvor begynner å tenke på veien videre for sine søte små. Og da skolene begynner planleggingen av å ta imot de samme barna – nå som nye elever.

En viktig overgang

Overgangen fra barnehage til skole er et svært viktig steg i et barns liv, og begge disse partene gjør sitt ytterste for å være brobygger på en best mulig måte, sier Gunn Helen Ofstad, universitetslektor og stipendiat ved Lesesenteret.

- Barna har lært mye i barnehagen, og denne lærdommen er det viktig at skolen vet om, slik at man slipper å starte med blanke ark igjen. Vi vet, ut fra forskning, at godt samarbeid barnehage-skole er bra for utviklingen barna skal ha videre i skolegangen, sier Ofstad.

Les også: Fra barnehage til skole - den viktige overgangen

Språkløyper yter hjelp

Hun legger til at praksisen er forskjellig rundt dette arbeidet, og vil man finne en god vei, så er nettressursene til Språkløyper en bra plass å starte.

Språkløyper-universet har en egen kompetanseutviklingspakke – Overgang fra barnehage til skole – som tar for seg ulike innfallsvinkler om dette temaet.

- Denne kompetanseutviklingspakken gir gode redskaper til både skole og barnehage, til å jobbe systematisk med å sikre en god overgang, forteller Ofstad.

Les også: Her finner du kompetanseutviklingspakken Overgang fra barnehage til skole.

Har egen oppstartsamling

I november i fjor ble det arrangert en egen oppstartsamling for ansatte som jobber spesifikt med denne tematikken.

Det anbefales at skoler og barnehager deltar med en eller to ansatte på en slik samling før man begynner å jobbe med den nevnte nettressursen.

I vår arrangeres det oppstartsamlinger i sju byer rundt i hele Norge, og overgang barnehage-skole har her samling med eget program.

Påmeldingsfristen er 1. mars, og du melder deg på gjennom via denne lenken:

Les også:

Programmet for overgang-samlingen